Az emberi test kb. 70%-a víz - Mit jelent ez az Ön számára?

Sejtjeink, vérünk és emésztőnedveink alapja is a víz, ami ráadásul hordozóanyagként szállítja a tápanyagokat az emésztőrendszertől a sejtekig, majd a bomlástermékeket a kiválasztó szerveken keresztül eltávolítja a testből. Gyakran halljuk a figyelmeztetést, fogyasszunk sok folyadékot! De vajon mindegy-e, mi az a folyadék? Az utóbbi évtizedekben a reklámok hatására a víz helyét különféle színezett, tartósítószerekkel és adalékanyagokkal dúsított, cukrozott üdítők vették át. Ezek nem pótolják vízszükségletünket, hanem még több vizet vonnak el, egy pohár kóla például kétpohárnyit! A szervezetünknek 2-3 liter víz a napi szükséglete. Minden folyadék, amit megiszunk, és nem tiszta víz, nem számít bele a szükséges mennyiségbe. Szomjunk oltására csak tiszta vizet igyunk!


A lúgos víz kedvező hatása az emberi szervezetre

Az emberi szervek összetétele, a vér, a csont is lúgos kémhatású, ennek megfelelően a testünkbe bevitt ivóvíznek igazodnia kell ehhez. Ehelyett gyakran savas ételeket, húsokat eszünk, szénsavas üdítőitalokat iszunk, amivel nagy terhelésnek tesszük ki magunkat. Ahhoz, hogy ezt mérsékeljük, lúgos anyagokra, lúgos vízre is  szükségünk van. Mivel sejtjeink átlagosan hétévente kicserélődnek, és ehhez a folyamathoz lúgos közegre van szükségünk, nagyon fontos, hogy a sejtek megújítása és az öregedés visszaszorítása érdekében biztosítani tudjuk ezt. A legmegfelelőbb eljárás,ha még fordított ozmózi elven alapuló pH9.5 lúgos víztisztító berendezéssel kezelt vizet iszunk. Ezzel megelőzhetünk betegségeket, valamint megfiatalíthatjuk testünket, bőrünket, szerveinket.


A nem megfelelő víz-és folyadékfogyasztás veszélyei

Az elsavasodás:

A túlzott savasodás leginkább helytelen életmódunknak köszönhető:
- élvezeti cikkek (kávé, alkohol, cigaretta, fehér cukor, stb.) fogyasztása
- krónikus és túlzott stressz
- mozgásszegény életvitel
- egészségtelen és rendszertelen táplálkozás
- túlzott húsfogyasztás
- kevés folyadékbevitel (napi 2 litert el nem érő)
- gyógyszerek

 A szervezetünkben zajló elsavasodási folyamatárulkodó tünetei:

- A bőr szürke, sárgás, petyhüdt, száraz, kisebb-nagyobb pattanások, vörös foltok formájában,
- A szemfehérje vöröses, mert a túl savasodás miatti gyulladáskészség tükröződik rajta.
- A nyelvet vastag sárgás- fehéres-barnás lepedék fedi.
- A haj és a köröm fénytelenné válnak, töredeznek, elvékonyodnak, a fejbőr korpázik, viszket.
- A szájszag nagyon kellemetlen lehet, ez a rosszul működő emésztőszervekben lezajló erjedési és rothadási folyamatok következménye. Jellemző az elgombásodás (pl: Candida)
- A has puffadt, a széklet nehezebben ürül.
- A testszag rendkívül kellemetlen, a bőrön át távozó, savas, csípős veríték és faggyú miatt.
- Fáradtság, ingerlékenység és rossz közérzet.

 Ha a helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód miatt túl sok savas anyag rakódik le szervezetedben, olyan anyagcsere-betegségekkel kell szembenézned, mint az elhízás, a cukorbetegség.

 

.
 
       
 
© BIOLIFE NETWORK 2011 | All Rights Reserved